βιοκλιματικος σχεδιασμος κτιριων απο την εταιρεία GreenCOM

βιοκλιματικος σχεδιασμος κτιριων - Χρησιμα συμπερασματα

βιοκλιματικος σχεδιασμος κτιριων από την GreenCOMΤο ιδιαίτερο κλίμα της Ελλάδας, με την αυξημένη ηλιοφάνεια και τους δροσερούς καλοκαιρινούς ανέμους, αποτελούν παράγοντες που επιτρέπουν την εφαρμογή και την αποτελεσματική λειτουργία των αρχών της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής στα κτίρια. Η μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας που προκύπτει προέρχεται από το σωστό και ορθολογικό βιοκλιματικο σχεδιασμο κτιριων σε σχέση με τη χωροθέτηση και τον προσανατολισμό του κτιρίου, το μέγεθος και τον προσανατολισμό των ανοιγμάτων, οι τεχνικές προστασίας του κελύφους με τη θερμομόνωση, την ανεμοπροστασία, την ηλιοπροστασία, και όλα αυτά θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη στη μελέτη σχεδίασης και εφαρμογής.

Γενικά το κόστος μιας βιοκλιματικής κατοικίας δεν είναι ακριβότερο από μια αντίστοιχη συμβατική. Τα βιοκλιματικά σπίτια καταφέρνουν να επικρατούν σε συνθήκες άνεσης, διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας αλλά και χαμηλών επιπέδων εσωτερικής υγρασίας που προκύπτει από τον προσεκτικό σχεδιασμό και υπολογισμό των διαφόρων παραμέτρων που επηρεάζουν την κατασκευή.

Είναι απαραίτητη η συμμετοχή του μελλοντικού ιδιοκτήτη σε όλες τις φάσεις κατασκευής της κατοικίας ώστε να ‘‘μάθει’’ την κατοικία του να γνωρίζει τις ανάγκες τις και να φροντίζει να τη συντηρεί όποτε χρειάζεται.

Τα μειονεκτήματα που μπορεί να εμφανίζει μια βιοκλιματική κατοικία σπάνια είναι περισσότερα από αυτά που προκύπτουν στις συμβατικές κατοικίες, εκτός κι αν έχει γίνει λάθος χειρισμός και σχεδιασμός και τότε οι ανάγκες και τα προβλήματα που θα δημιουργούνται θα είναι αρκετά. Σε γενικές γραμμές, τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να έχουν οι ιδιοκτήτες με τις κατοικίες τους είναι η πιθανότητα ύπαρξης υπερθέρμανσης το καλοκαίρι λόγω των μεγάλων ανοιγμάτων κι αντίστοιχα διαφυγή θερμότητας το χειμώνα για τον ίδιο λόγο κάτι που όμως μπορεί να διορθωθεί και να εξισορροπηθεί.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι μια βιοκλιματικη κατοικια καταφέρνει να επικρατεί σε συνθήκες άνεσης, διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας αλλά και χαμηλών επιπέδων εσωτερικής υγρασίας που προκύπτει από τον προσεκτικό σχεδιασμό και υπολογισμό των διαφόρων παραμέτρων που επηρεάζουν την κατασκευή.

Γιατι να κατασκευασω μια βιοκλιματική κατοικία με την GreenCOM

H βιοκλιματική κατοικία της GreenCOM, έχει πολλά οικονομικά οφέλη για εσάς, την υγεία μας και το περιβάλλον, καθώς:

  • Τα έξοδα συντήρησης είναι πολύ λιγότερα από μια συμβατική κατοικία.
  • Τα υλικά που χρησιμοποιούμε έχουν μεγαλύτερη αντοχή στην υγρασία με αποτέλεσμα να χρειάζεται βάψιμο κάθε 15 χρόνια.
  • Η υψηλή ποιότητα θερμομόνωσης έχει ως αποτέλεσμα την μικρότερη κατανάλωση ενέργειας έως και 70% από μια συμβατική κατοικία, ακόμη και με συμβατικούς τρόπους θέρμανσης.
  • Το κόστος κατασκευής μιας βιοκλιματικής κατοικίας δεν διαφέρει από το αντίστοιχο κόστος μια συμβατικής.
  • Στην κατασκευή χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμα υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον και την υγεία μας.